VD-byte i Renall

Ronny Fyhr, VD på Renall, lämnade sin operativa VD-roll den 1a december 2023. Då Ronny närmar sig pensionsålder delades tidigare under året en önskan till styrelsen om att få trappa ner från den operativa VD-rollen och i stället fokusera mer på ett aktivt delägarskap, styrelsearbete samt vissa specifika projekt.

– Jag har efter noga övervägande beslutat mig för att lämna rollen som operativ VD i Renall. Jag närmar mig pensionsålder och timingen för att lämna vidare VD-rollen är bra. Jag har haft lyxen att varje dag, under många år, få gå till världens bästa jobb och fått bygga Renall till vad det är idag. Tillsammans med motiverade och kunniga medarbetare har vi varje dag utvecklats och växt till att idag omsätta över SEK 300m. Jag är stolt över resan vi hittills gjort tillsammans, som ett lag. Jag känner mig trygg i att nu lämna VD-stafettpinnen vidare för att fortsätta denna resa och i stället följa Renall som del av styrelse och ägare, säger Ronny Fyhr.

Ronny kommer att ersättas av Fredrik Remneblad som efter 18 framgångsrika år i olika roller inom fjärrvärme och avfallshantering på Tekniska verken valt att ansluta till Renall. Remneblad kommer senast från rollen som VD för MSE (Mjölby-Svartådalen Energi) och affärsområdeschef för sol-, vind- och vattenkraft. Innan dess var han marknadsdirektör på Tekniska verken.

Ronny Fyhr bredvid en lastbil från Renall
Fredrik Remneblad, Renalls nya VD

– Det känns fantastiskt roligt att få förtroendet att leda Renall. Jag ser fram emot att tillsammans med alla duktiga medarbetare på Renall ta företaget vidare in i framtiden och tillsammans med Renall:s kunder fortsätta att bygga världens mest resurseffektiva region. Jag vill samtidigt, med stor ödmjukhet, tacka alla kollegor och kunder på Tekniska verken och MSE som jag haft förmånen att jobba med under lång tid, säger Remneblad.

– Jag och övriga styrelsen vill rikta ett stort tack till Ronny Fyhr för hans gedigna och mångåriga insatser för Renall. Ronny har med sin stora komptenens inom renhållning varit nyckeln i arbetet med att bygga upp och utveckla Renall. Han har lyckats med detta genom att skapa en stark företagskultur med oerhört kompetenta människor. Vi är glada att Ronny vill fortsätta som del av styrelse och ägare och fortsatt bidra till den utvecklingen vi ser framför oss. Vi är samtidigt mycket glada över att Fredrik Remneblad tackat ja till att ta över stafettpinnen från Ronny. Med sin mångåriga erfarenhet och kunskap om branschen känner vi i styrelsen oss trygga i vår rekrytering. Vi är starkt övertygade om att Fredrik kommer att leda Renall och Renall:s fortsatt expansionsresa på ett mycket gott vis, säger David Schelin, styrelseordförande i Renall.

Renall

Vår affärsidé är att erbjuda rationella tjänster med slamsugning, högtrycksspolning, avfalls- och återvinningslösningar, fastighetsjour, kranbil- och transporttjänster samt miljökonsulttjänster.

Med modern, väl underhållen utrustning, stort kunnande, stabil ekonomi, hållbart synsätt för miljön arbetar vi för långsiktiga kundrelationer. Renall vänder sig till företag, kommuner och privatpersoner med helhetserbjudande inom miljö och hållbarhet. Med ett brett tjänsteutbud, unik kompetens och högt engagemang hittar Renall den bästa lösningen för varje kund.

Tillsammans med SEB Private Equity ser vi en stark framtid för renhållningsbranschen framför oss och är redo att möta den tillsammans med alla våra kunder och samarbetspartners.