Jordtillverkning

Välkommen att handla jordprodukter i lösvikt eller storsäck från vår jordtillverkning på Braviken

Renall har nu en jordproduktionsanläggning på Braviken med kapacitet att tillverka 100 000‑150 000 ton jordprodukter per år. Försäljning av jordprodukter är möjligt både för företag och privatpersoner.

En fossilfri tillverkning med hållbarhet i fokus

Vid tillverkningen av våra jordar är vårt övergripande mål en tillverkning helt utan användning av ändliga eller klimatnegativa resurser såsom torv, natursand och mineralgödsel. Det finns idag likvärdiga eller bättre ersättningsprodukter såsom träfibermull i stället för torv, stenmjöl i stället för natursand och mineralgödseln kan ersättas av pelleterad naturgödsel. De jordar som är tillverkade med våra hållbarhetskrav har vi valt att kalla ”Renall 100”. 

En del jordprodukter måste dock för sin struktur eller användningsområde innehålla en viss mängd sand eller torv. Vi erbjuder även sådana produkter samt även AMA-jordar som är tillverkade för att motsvara AMA 20. 

Vid all vår jordtillverkning använder vi även endast fossilfria drivmedel och fossilfri elektricitet.

Kontakta oss

Har ni frågor eller vill göra beställningar är ni hjärtligt välkomna att kontakta oss via växeln: tel 011‑19 00 00 (knappval) eller via e-post jord@renall.se.