Avfall i hög.
Avfall i hög.

Avfalls­hantering

Hållbar avfallshantering för ditt byggprojekt

Med Renall får du en kvalitetssäkrad och hållbar avfallshantering.
Vi hjälper dig att organisera hanteringen av ditt avfall, för att minera risker och öka säkerheten på byggarbetsplatsen. Vi har ett stort utbud av containrar och annan utrustning som krävs för en effektiv avfallshantering under projektets alla delar.

Byggbranschen ger upphov till en stor andel av samhällets avfall. Genom att planera din hantering kan du bidra till både återbruk och återvinning. Sedan 1 augusti gäller dessutom nya regler för bygg– och rivningsavfall.

De nya kraven gäller både dig som producerar bygg- och rivningsavfall, och oss som samlar in det. Utsorteringskraven ger ökade förutsättningar för fler cirkulära flöden av material inom bygg- och rivningsverksamheter. Inte så pjåkigt eller hur, med tanke på att vi behöver minska vår belastning på såväl klimat som miljö.

Det här erbjuder vi

Planering
Om du låter Renall samordna din materialhantering med avfallshantering, så kan vi lova att resursutnyttjandet blir optimalt för ditt byggprojekt. En viktig uppgift är att säkerställa att rätt fraktioner hanteras på optimalt sätt. Därför ser vi till att du får avsedda kärl och containrar, som  på bästa hållbara och ekonomiska sätt håller resurs- och platsåtgången på en optimal nivå.

Bemanning
Med rätt fordon och rätt bemanning säkerställer vi en effektiv hantering av ditt avfall. Vi kan exempelvis hämta ditt avfall på en annan tid på dygnet för att minska risker och öka säkerheten på byggarbetsplatsen.

Transporter
Vi utför samtliga transporter med optimal ruttplanering. Det innebär att vi hämtar på tider som passar din verksamhet. Om det så är klockan 06.30 måndag morgon eller 15.45 en fredag eftermiddag. I möjligaste mån ser vi också till att samordna transporterna med övriga returflöden vilket minimerar antalet anlöp.

Hör av dig till oss

Kontakta oss, så kan vi berätta mer om hur vi kan skapa en effektiv och hållbar avfallshantering, som både du och miljön tjänar på.