Nya krav om rapporteringsskyldighet för farligt avfall.

Från den 1 november 2020 ska alla verksamheter som producerar, behandlar, transporterar, samlar in och handlar med farligt avfall rapportera in detta i ett nytt digitalt avfallsregister hos Naturvårdsverket. Det som ska rapporteras är avfallskod (tidigare EWC-kod), vikt, avfallsproducent, transportör, mottagare och transportdatum.

Tycker ni att detta verkar krångligt eller svårt så kan vi hjälpa er med detta. Då kan du som kund känna dig trygg i att all rapportering sker enligt de regler och krav som Naturvårdsverket kräver. För att rapporteringen ska bli rätt behöver vi ha rätt uppgifter om ert avfall. Då rapporteringen kommer att ske i samband med bokning är det extra viktigt att ni som avfallsproducent säkerställer att avfallskoderna är rätt.
Vi hjälper er gärna med detta. Vi rapporterar till Naturvårdsverket till en kostnad av 312 kr per tömningstillfälle och detta debiteras i samband med ordinarie fakturering.

Kontakta oss på Renall tel. 011-40 00 800 eller på mail marknad@renall.se så skriver vi ett avtal där Renall är ombud för er som kund.

Vill ni göra rapporteringen till Naturvårdsverkets avfallsregister på egen hand men vill ha stöd med att komma igång kan vi även komma ut till ert företag och visa hur registrering går till. För besöket tar vi ut en timavgift på 893 kr i timmen.

Vill ni ha ytterligare information om den nya avfallsregistreringen gå in på www.naturvardsverket.se